EMTE van Beek succesvol met 'Ontdek Renswoude'

EMTÉ ondernemer Arnold van Beek wilde de klanten van zijn supermarkt in Renswoude graag zijn lokale betrokkenheid tonen. Ons promotie concept 'Ontdek je plek' sprak hem daarom bij een ontmoeting in het voorjaar van 2012 enorm aan. Besloten werd om vroeg in het najaar van 2012 de promotie 'Ontdek Renswoude' in zijn winkel in te zetten.

In deze promotie wordt er een serie 'Ontdek' kaarten geproduceerd die per 2 stuks weggegeven kunnen worden bij een bepaald bedrag aan boodschappen. De kaarten kunnen worden verzameld in een speciaal ontworpen verzamelalbum.

Er werd een lokele redactie samengesteld die, in overleg met Van Beek en ons bedrijf' een lijst maakte van 80 onderwerpen. De gemeente Renswoude heeft heel wat moois en bijzonders te bieden, maar ook verenigingen, scholen, bijzondere mensen en gebeurtenissen kwamen op de onderwerpenlijst terecht. De redactie, die ook het benodigde beeldmateriaal voor de onderwerpenlijst bij elkaar zocht, verzorgde voor alle 80 onderwerpen een passende 'Ontdek' tekst. Tomorrow maakte van beeld en tekst 80 fraaie kaarten en een zeker zo fraai verzamelalbum.

Op basis van het actieplan was besloten om de actie 8 weken te laten lopen, zodat de lokale klanten voldoende tijd hadden om de gehele serie kaarten te sparen. De sets van 2 kaarten werden weggegeven bij besteding van € 15,-. en gecommuniceerd op mooi vormgegeven promotiemateriaal in en rond de winkel. De burgemeester van Renswoude was zo enthousiast over de actie dat hij graag bereid was het voorwoord in het verzamelalbum te verzorgen. De resultaten van de actie waren prima: Van Beek scoorde enorm op de sympathlieladder van de Renswoudenaren en door het verhogen van de gemiddelde besteding kon een tevredenstellende omzetstijging gerealiseerd worden.

Fotoalbum