Plaatjes en verzamelalbums

Uiteraard draait het ook in deze promotie weer om het sparen van plaatjes, die verzameld kunnen worden in speciaal ontwikkelde verzamelalbums. Voor iedere school is er een eigen unieke plaatjesserie en een eigen verzamelalbum, met voldoende ruimte om ook de school goed te presenteren.

De opzet van de schoolplaatjes hangt uiteraard af van de keuze voor één van de twee promotieconcepten. Als er wordt gekozen voor het concept waarin de kinderen per klas een thema gebruiken om zichzelf aan de fotograaf te presenteren, wordt aan de foto van het kind een speciaal ontwikkeld kader toegevoegd, waarin de naam (evt. alleen de voornaam) en de groep of klas van het kind gepresenteerd worden. De keuze voor het concept waarin grote foto's worden opgeknipt tot puzzelstukjes, leveren uiteraard hele andere plaatjes op, die de kinderen die sparen, dwingen om goed in het boek te speuren waar dat puzzelstukje thuishoort.

In de verzamelalbums voor het thema-concept speelt een character een belangrijke rol om de kinderen op een luchtige manier door de thema's heen te loodsen. Zo wordt het sparen niet alleen spannend maar ook onderhoudend en leerzaam. In de verzamelalbums voor de puzzelstukjesvariant bevat iedere verzamelpagina 1 grote foto, die fraai in beeld komt, als alle zestien puzzelplaatjes verzameld zijn. Ieder verzamelalbum wordt volledig in full-colour en met een cover met glansvernis uitgevoerd.